top of page
Пошук
  • Фото автораДарина Олександрівна

Як підібрати одяг для проходження співбесіди?

10 класичних помилок у виборі одягу для співбесіди при прийомі на роботу

Досягнення успіху в житті багато в чому залежить від того, у якій сфері діяльності людина вирішила себе реалізувати. Однак процес реалізації себе як професіонала найчастіше поєднаний з пошуком роботи

Коли потенційне місце роботи знайдене, необхідно пройти співбесіду. І для того, щоб успішно перебороти цю ступінь, крім наявності професійних навичок, необхідно знати, як правильно себе поводити

Перше враження завжди найсильніше, і воно дуже важко піддається зміні, хоча і може бути неточним. Тому дуже важливо із самого початку зробити на представника фірми найприємніше враження. Одяг може багато чого розповісти про господаря. І нам доведеться враховувати такий “витік” інформації, а виходить, ретельно продумувати гардероб.

Міжнародна Асоціація імідж-консультантів (Assoociation of Image Consultant International) виявила десять помилок, які найчастіше зустрічаються у людей, що шукають роботу.

При проходженні співбесіди з роботодавцем неприпустимі:

1. Довгі яскраво нафарбовані нігті. Інша крайність – непідстрижені і брудні нігті.

2.Надмірне захоплення ювелірними прикрасами. Використання великих сережок і браслетів. Використання одночасно декількох сережок. Сережки в носі, губах і т.д.

3. Взуття з відкритими носками чи без задника.

4. Улітку неприпустимі голі жіночі ноги. Обов’язкові панчохи чи колготки нейтральних тонів.

5. Шорти чи пляжні брюки.

6. Порваний костюм з несвіжою сорочкою.

7.Шкіряна куртка (стосується і чоловіків, і жінок). Взагалі виробів зі шкіри варто уникати. Єдиний виняток – ремінь для годинника і сумка.

8. Галстук – “метелик” у чоловіків.

9. Сумки, прикрашені логотипами, і пластикові пакети, набиті паперами.

10. Червоні портфелі, сумки, туфлі, краватки, сорочки і т.д.

При проходженні співбесіди варто виглядати максимально консервативно і строго. Одяг і аксесуари повинні бути витримані в сірих і блакитних тонах. Коричневий колір асоціюється з діловим щоденним костюмом, і тому при проходженні співбесіди не прийнятний. Чорний колір виглядає траурно, а зелений небезпечний – при повному освітленні костюм зеленого кольору може виглядати не кращим чином, повідомляє Washington РrоFile.

Звичайно, зовнішній вигляд і стиль одягу навряд чи може стати єдиним знаряддям у перемозі на співбесіді при прийомі на роботу, але допоможе не програти.




17 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page